درستکردن نان در خانه هرچند سختیهای خاص خودش را دارد اما لذتی دارد که قابل مقایسه با پخت دیگر غذاها نیست. پیش از این طرز تهیه نان لواش و بربری را آموزش دادیم و حالا به سراغ یک نان شیرینی مازندرانی رفتهایم که شبیه به شیرینی است. کماج شمالی طرفداران زیادی دارد و به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید.
مواد لازم:
- تخم مرغ: ۲ عدد
- شکر: ۱۸۰ گرم
- گلاب: ۱/۴ پیمانه (۶۰ میلی لیتر)
- شیر: ۲۰۰ میلی لیتر
- آرد برنج: ۱۰۰ گرم
- آرد گندم: ۸۵ گرم
- بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. تخم مرغ و شکر را در یک ظرف بزرگ با دیواره بلند، ریخته و با همزن برقی آن را خوب هم بزنید تا روشن و کشدارشود. آرد برنج را از الک ریز رد کنید تا مطمئن شوید کاملا نرم است.
۲. گلاب، شیر و آرد برنج را به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید. آرد گندم، بکینگ پودر و پودر هل را هم اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. مخلوط حاصل را با همزن برقی در حدی که مایه صاف و یکدست شود هم بزنید. دستگاه ساندویچ ساز را به برق بزنید تا گرم شود و سپس با یک برس داخل آن را با روغن مایع چرب کنید.
۳. در داخل هر یک از مثلثهای دستگاه، یک قاشق غذاخوری از مایه را بریزید و در دستگاه را ببندید. نانها ابتدا از کنارهها طلایی میشوند، ۳ الی ۴ دقیقه به آن زمان دهید و زمانی که کنارهها به رنگ قهوهای روشن درآمدند با یک کاردک قاشقی نانها را بلند کرده و پشت و رو کنید و اجازه دهیت طرف دیگر طلایی شده و بپزد.
۴. برای دفعههای بعد قبل از ریختن مایه به داخل دستگاه حتما دوباره دستگاه را چرب کنید تا نانها به دستگاه نچسبند. این نان ماندگاری بالایی دارد، میتوانید آن را در ظرف دربسته و یا داخل نایلون نگهداری کنید. برای تازه ماندن نان، بهتر است آن را در یک ظرف دردار قرار داده، یک تکه سیب را در کنار آن قرار دهید و درب ظرف را ببندید.