گیاهان همراهان خوبی برای خانه و زندگی ما هستند. ما در بسیاری از مواقع از خانه خودمان خسته میشویم و احساس میکنیم خانه به اصطلاح «روح» ندارد. گیاهان آپارتمانی میتوانند روح هر خانهای باشند. گیاهانی که اغلب برگ سبز دارند و خانه شما را به حس و حال طبیعت نزدیک میکنند. اگر طعم داشتن آن را بچشید دیگر دلتان نمیخواهد خانه شما بدون گل و گیاه بماند. همچنین از این راه میتوانید خانهای سازگارتر با محیط زیست داشته باشید. اما چقدر این گیاهان هزینه بر هستند و آیا واقعاً گیاهان آپارتمانی دوام خوبی دارند؟ در اینجا به گیاهان آپارتمانی میپردازیم که دوام خوبی دارند و نگهداری آنها کار راحتی است. اغلب این گیاهان خاصیت تصفیه هوا دارند و برای سلامت اعضای خانواده شما نیز مفید هستند.
به گیاهان آپارتمانی زیاد آب ندهید
اولین نکته این که وسواس آبدهی یکی از بدترین بلاهایی است که اغلب ما به سر گیاهانمان میآوریم. خیلی اوقات گیاهان با پژمرده شدن برگها تشنگی خود را نشان میدهند و زود میتوانید به داد آنها برسید! اما به یاد داشته باشیم که اگر به گیاهی زیاد آب بدهیم ممکن است با برگهای زرد و ریشه پوسیده مواجه شویم. زمانی که ریشه یک گیاه پوسید، باید آن را ببوسید و کنار بگذارید. گیاه شما در آن لحظه از بین رفته است در حالی که علامتی پیش از این نداشته است. بنابراین همیشه تشنگی گیاه به مراتب از پرآبی آن بهتر است. زمان آبدهی درست در اغلب گیاهان زمانی است که دو سانت از سطح خاک با انگشت خود پایینتر برویم و به خشکی برسیم. اگر هنوز رطوبت احساس کردید، زمان آب دادن نیست. بنا به دما و فصلی که در آن هستیم این میزان متفاوت میشود. خوب است در مورد اصول آبدهی گیاهانتان اطلاعات داشته باشید تا حدود زمانی فواصل آبدهی را حدس بزنید. به عنوان مثال اگر گیاهی دو هفته یک بار آب میخواهد، به اشتباه هر روز آن را چک نکنید و حدود فواصل را بدانید.
پوتوس، کم توقع دوست دشتنی
پوتوس گیاهی رونده است که در آب هم نگهداری میشود. شاید دیده باشید که پوتوس را در ظرفهای شیشهای در لامپ هم نگه میدارند. شیوه قلمه زدن پوتوس به قدری آسان است که از هر تازهکاری هم از عهده آن برخواهد آمد. کافی است از بند آن کمی پایین تر بروید و آن را ببرید و داخل آب بگذارید. از همان بند ریشه میزند و رشد میکند. در نورهای کم هم مقاومت خوبی دارد و نور داخلی متوسط برایش ایدهآل است و اگر نور مستقیم ببیند ممکن است برگهایش بسوزد. یک یا دو بار بیشتر نیاز به آبدهی ندارد. باید سطح خاک خشک شود و بعد آبیاری شود. خانه خود را با پوتوس کم توقع و ارزان پر کنید. پوتوس گیاهی است که با هزینه اندکی میتوانید خانه خود را سبز و زیبا کنید.
پپرومیا، قاشق سبز خانه
گیاه پپرومیا که یکی از انواع آن گیاه معروف قاشقی است هم یکی دیگر از انواع گیاهان آپارتمانی میباشد که به جیب شما فشار وارد نمیکند و در عین حال ظاهری زیبا و خاصیت تصفیه هوا دارد. مانند دیگر گیاهان آپارتمانی نور غیر مستقیم میخواهد و در شرایط کم نور هم قادر به زندگی است. آبدهی هفتهای یک بار در تابستان و دو هفته یک بار در زمستان میزان حدودی آن است.
دراسینا کامپکت، آناناس کوچک خانه
این گیاه مقاومت دوست داشتنی نیز بسیار کم توقع است. نور بسیار اندکی هم برای او کافی است. آبدهی منظم میخواهد و نباید زیاد به او آب دهید. تا عمق سه چهار سانتی خاک که خشک شد، زمان مناسب برای آبیاری دراسینای شما فرا رسیده است. اگر او را زیاد آبیاری کنید و یا تشنگی زیاد بدهید برگهای او شروع به زرد شدن میکنند. دراسینا در سایز کوچک قیمت مناسبی دارد و گزینه اقتصادی محسوب میشود.
آگلونما، پهن برگ زیبا
آگلونما از آن گیاهانی است که آب زیاد دشمن او است. هر ده روز الی دو هفته یک بار به او آب بدهید و البته اصول را رعایت کنید و خاک آن را چک کنید. گیاه مقاومتی است که در لابی بسیاری از هتلهای کم نور و راهروهای بینور هم پیدا میشود. به نور کم مقاوم است و نور ایدهآل او نور غیر مستقیم است. آگلونما انواع متفاوتی دارد که بسیار زیبا هستند. قیمت اگلونما اندکی از پتوس بیشتر است اما هنوز از گزینه های مناسب اقتصادی محسوب میشود. اگر در خانه یک آگلونما داشته باشید خانه خود را با هزینه مناسبی زیبا کردهاید.
در این زمینه بخوانید:
فیلودندرون، برگ انجیری شگفتانگیز
گیاه فیلودندرون که به خاطر برگهای زیبایش به گیاه برگ انجیری معروف است، از گزینههای مناسب برای خانههای شما میباشد. شرایط نوری ایده آل این گیاه شرایط نوری نیمه سایه است و نور مستقیم را دوست ندارد. برگ انجیری به علت برگ های زیبایی که دارد جلوه زیبایی به خانه شما خواهد بخشید. برای آبیاری تا عمق سه سانتیمتری خاک را چک کنید که برگ انجیری هم به آب دادن زیاد حساس است و ممکن است با ریشه های پوسیده شما را غافلگیر کند. یک گلدان برگ انجیری برای خانه بسیار زیبا است و قیمت آن اندکی از اگلونما بیشتر است و یک گلدان مناسب آن حدود قیمتی حدود هشتاد هزار تومان دارد.
گیاهانی مانند سانسوریا، زاموفیلیا، شامادورا، دیفن باخیا، اسپاتی فیلوم، نخل اریکا و... نیز از گیاهان آپارتمانی هستند که در مقالاتی دیگر به آنها خواهیم پرداخت. برخی از آنان قیمت بالاتری دارند و انتخاب اقتصادی برای زیبا کردن خانه محسوب نمیشوند.